Cryptovaluta en jij

Vraag jij je weleens af wat de prijs van ftm in euro's is? Wil je het liefst alles over litecoin weten? Of vraag je je vooral heel erg af wat die gekke, Engelse termen zijn en hoe je zo snel zo verward hebt kunnen raken? Al die dingen zijn helemaal oké; we hebben het hier over cryptovaluta. Cryptomunten, cryptogeld, cryptocurrency; hoe we het ook willen noemen. Er is al een jaar of +10 een nieuwe munteenheid in de omloop, en nog altijd weten veel mensen niet precies hoe het werkt óf of het iets voor hen is. Dus, vraag jij je af of je in dit klimaat moet investering in een munt die je niet kan zien? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

 

Crypto voor dummies

 

Een digitale munteenheid; het klinkt als een concept uit een verre sciencefiction toekomst, gelijk met vliegende auto’s en holohuisdieren, maar het bestaat wel degelijk. Cryptovaluta kreeg in 2008 écht een opkomst met de creatie van bitcoin, en sindsdien is het niet meer uit het financiële -en investeringslandschap weg te denken. Het is goed om een aantal fundamentals te begrijpen over cryptovaluta; je kan het zien als een munteenheid en zo wordt er ook vaak naar gerefereerd, maar het is lang niet zo rigide als de dollar of de euro. Je kan het bijna beter zien als obligaties of aandelen; het is handelswaar waarmee allerlei grote deals worden gesloten en investeringen worden gedaan. De waarde ervan is ook een stuk meer fluïde dan bij een daadwerkelijke munteenheid. Als je het nieuws over cryptovaluta ook maar een beetje hebt gevolgd, van de prijs van ftm in euro’s tot alles over litecoin, dan weet je wellicht ook dat de internationale banken en overheidsinstanties er minder blij mee zijn. Waarom? De banken hebben er geen monopolie op én de overheid kan het niet monitoren (en dus ook niet bijspringen mocht het misgaan). 

 

Budgeteer & leer

 

Voordat je een investering doet, of het nu in traditionele aandelen of obligaties is, of toch in cryptovaluta, is het sowieso goed om eerst te weten en te kijken of dit überhaupt een goed idee is (en dat is nog voordat je selecteert waar je in wil investeren). Je budget moet het namelijk wel toestaan. Investeren is en blijft een risico, en je wil niet financieel afhankelijk worden van je aandelen.

 

Met genoeg overweging en een scherpe blik komt jouw reis met cryptovaluta helemaal goed.