Belangrijke vitamines om in te nemen

Vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Elke vitamine heeft zijn eigen unieke functie in het lichaam en een tekort aan een bepaalde vitamine kan leiden tot gezondheidsproblemen. In deze blog bespreek ik een paar bekende vitamines en wat je kan doen als je een te kort hebt. Lees je mee?

Vitamine, begin van het alfabet

We beginnen bij de eerste letter van het alfabet: A. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot een verminderde immuniteit en huidproblemen. Gelukkig kan je een vitamine A te kort oplossen en voorkomen door oranje en groene groentes eten en genoeg fruit.

De bekende vitamine B12

Vitamine B12, daar heb je misschien wel van gehoord. Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot geheugenproblemen, maar ook vermoeidheid en nog meer klachten. Vitamine B12 komt voornamelijk voor in dierlijke producten. Wanneer je geen dierlijke producten eet, is het zeker aan te raden om deze vitamine in het oog te houden om een te kort te voorkomen. Men kan hiervoor supplementen slikken om te kort tegen te gaan. Zelfs als je wel dierlijke producten eet, kan een te kort voorkomen.

De zon en vitamine D

Veel voedingsstoffen zoals eieren en vis bevatten vitamine D. Maar ook champignons zijn een goede. Als je deze even in de zon ligt, bevatten veel vitamine D omdat deze groente dit ook opnemen door het zonlicht, net als wij eigenlijk. Vitamine D wordt namelijk door ons eigen lichaam aangemaakt zodra we ons in de zon bevinden. Dat is toch wel heel bijzonder, dat we het in de juiste omstandigheden zelf genereren.

 

Bespreek altijd je klachten met een arts en ga nooit zomaar zelf rommelen met supplementen. Dit kan problemen namelijk niet altijd oplossen en zelfs voor problemen zorgen. Een arts kan je testen en advies geven. Vervolgens kan je de taak van het uitzoeken en bestellen en innemen voor je eigen rekening nemen.

Je kan vitamines laten bezorgen. Je kan vitaminesperpost ashwagandha bestellen, als je dit nodig hebt. Dit wordt dan aan de deur bezorgt. Vitaminesperpost is wat dat betreft een fijn bedrijf omdat je niet de deur uit hoeft voor je vitamines of supplementen en mineralen zoals apigenine. Het is echter ook belangrijk om je dieet in het algemeen gezond te houden en te zorgen voor een gevarieerde inname van verschillende voedingsstoffen om zo tekorten in de toekomst te voorkomen en te kunnen verhelpen.