Een diner als feest

Van een feestje is… nou je kent ‘m wel. Tegenwoordig is een diner als vorm van een feest hartstikke populair. In deze blog vertel ik je hoe je zo’n dinerfeest makkelijk kan organiseren. Lees je mee?

Wie mag er komen?

Allereerst, wie komen er allemaal? De samenstelling van de groep kan de sfeer al wel een beetje voorspellen. Soms hangt je gastenlijst ook samen met de reden voor het etentje. Bij een verjaardag wil je wellicht familie uitnodigen. Of als je een persoonlijke prestatie te vieren hebt, wil je dat wellicht met vrienden doen!

Stel een menu samen

Vooraf bepaal je wat je wilt koken en bereid je een menu voor. Zorg dat het menu uit evenwichtige en smakelijke gerechten bestaat en houd rekening met eventuele allergieën of dieetwensen van je gasten. Zorg dat de gerechten qua tonen en smaken bij elkaar passen en/of elkaar juist aanvullen. Zo wordt het qua gezelligheid een ervaring maar ook qua eten. Dat mag wel op een dinerfeestje.

Maak een boodschappenlijst

Daar gaan we dan! Tijd om de boel op te halen. Alle ingrediënten staan op de lijst en we gaan naar de winkel om ze in huis te halen. Niet voor alle dingetjes hoef je de deur uit. Veel ingrediënten kan je ook bestellen. Zo kan je online wijn bestellen! Dan hoef je daar niet mee te zeulen. Het wordt zo aan de deur bezorgd! Iedere fles!

Zorg voor de sfeer

Een feestje, dat moet ook qua uiterlijk verzorgd worden. Zorg dat de tafel er mooi en verzorgd uitziet door het gebruik van mooie serviezen, borden, glazen en servetten. Maak de ruimte gezellig door het gebruik van verlichting, zoals kaarsen of sfeerverlichting. En zet een achtergrondmuziekje op, zodat gasten zich comfortabel en ontspannen voelen. Op deze manier is het al bij de start gezellig, dat is een mooie manier om te beginnen.

Op de avond zelf

Op de dag zelf kan je al zo veel mogelijk voorbereiden zodat je op het moment suprême weinig hoeft te doen en vooral ook kan ontspannen en genieten. Zorg ervoor dat de gasten zich welkom voelen door hen een drankje aan te bieden. Dan kan het feestje van start gaan vol plezier en lekkernijen.

Het hoeft helemaal niet veel moeite te kosten om zo’n dinerfeest te organiseren. Maar het vraagt wel wat voorbereiding en aandacht om het goed te doen. Met deze tips kom je vast een heel eind en wordt het een geslaagde avond!